Wat moet je weten over een trillingsmonitor?

March 30, 2021 0 Comments

Trillingen zijn de reden van veel gevaren in de bouw. Wanneer een trilling een te hoge waarde heeft, kan dit nare gevolgen hebben voor het gebouw en/of de mensen die zich in het gebouw bevinden. Gelukkig zijn er tools waarmee we deze gevaren kunnen herkennen en dus ook kunnen voorkomen. De belangrijkste tool die hiervoor wordt gebruikt is de trillingsmonitor. Maar wat moet je allemaal weten over een trillingsmonitor voor in de bouw?

 

De geschiedenis

Om wat meer kennis te krijgen over meetapparatuur is het handig om eerst terug in de tijd te gaan. In 1988 was het meten van trillingen enorm zwaar werk. Om de trillingen te meten had je een hele kit nodig die je rond moest schouwen op het terrein. Je werkte als een soort pakezel die alles rond moest schouwen. Dit deed je allemaal om minimale resultaten te kunnen meten. Het apparaat kon namelijk maar 4 seconde meten. In 1992 kwam een nieuw systeem dat al een stuk meer mogelijk maakte. Dit systeem had dan ook batterijen die ongeveer drie weken meegingen. Ten slotte kwamen er sinds 2004 enorm grote stappen in de wereld van trillingsmonitor. De apparaten werden steeds nauwkeuriger en makkelijker te verplaatsen. Tevens hadden deze vernieuwde monitoren ook steeds meer functies.

 

Trillingsmonitor kopen

Wanneer je nu een trillingsmonitor wilt kopen dan moet je letten op een aantal aspecten. Om te beginnen moet je goed weten welke frequenties je wilt weten, zodat je de juiste problemen kunt ontdekken. Hiernaast moet de monitor een goede filter hebben om frequenties die niet gemeten moeten worden eruit te filteren. Ten slotte is de batterij ook erg belangrijk, aangezien er veel plekken in de bouw zijn waar geen stroom beschikbaar is. Wil je nou ook een trillingsmonitor kopen? Dat kan je doen op omnidots.com!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *