Tips bij het kiezen van de juiste energiemaatschappij

energieleverancier
May 25, 2021 0 Comments

Ben je op zoek naar een andere energiemaatschappij? Bij het kiezen van een andere energieleverancier moet je rekening houden met een aantal verschillende zaken. Gelukkig is er een aantal handige tips die je kunnen helpen bij het kiezen voor de juiste partij. In dit artikel deel ik deze tips met je. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder.

Vergelijk het aanbod van verschillende leveranciers

Als je op zoek bent naar een andere energieleverancier, dan heb je de keuze uit vele tientallen mogelijkheden. Je raakt hierdoor al snel het overzicht kwijt. Gelukkig zijn er een aantal handige online vergelijkingstools die het aanbod van energiemaatschappijen naast elkaar leggen. Hierdoor kun je eenvoudig de keuze maken waar jij je het beste bij voelt.

Besparen op je energiekosten

Ben je van plan om over te stappen met als doel het besparen op je energiekosten? Dan is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden in je zoektocht naar een nieuwe energiemaatschappij. Kijk goed naar de vaste kosten en de kosten van je verbruik. Kijk ook of de energiemaatschappij een korting rekent en of het interessant is om een vast tarief aan te schaffen. Dit laatste wordt prijsgarantie genoemd. Met prijsgarantie wordt de prijs van elektriciteit van tevoren vastgesteld. Dit is in je voordeel als de elektriciteit in de loop van het jaar duurder wordt, maar in je nadeel als de prijs lager wordt.

Elektriciteit en gas: dezelfde leverancier of toch apart?

Je kunt ervoor kiezen om een contract voor elektriciteit en gas bij verschillende leveranciers af te sluiten. In veel gevallen is het echter goedkoper om elektriciteit en gas bij dezelfde energiemaatschappij af te nemen omdat zij hiervoor vaak een korting rekenen.

Meer informatie over overstappen naar een andere energiemaatschappij of wil je weten hoe je kunt besparen op je energiekosten? Neem dan eens een kijkje op de website van Engie-energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *