Werktafels op maat 

August 19, 2021 0 Comments

Het maakt in principe niet uit waar je je werkzaamheden verricht. Of het nu thuis of op kantoor is, je werkhouding moet goed zijn. Voor je werk breng je, op kantoor of thuis, heel wat uren door achter bijvoorbeeld je computer. Daarom is het belangrijk dat je tijdens de werkzaamheden comfortabel kunt zitten. Je houding moet het meest ergonomisch zijn. Wanneer je die houding tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden hebt, heb je het minst last van je nek en rug. Zorg dat je tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden nooit te lang blijft zitten. Strek regelmatig je armen en benen. Neem dus regelmatig pauze.

Werktafels op maat

Door werktafels op maat te laten maken, kun je de ideale werkhouding bereiken. Daarbij moet met meerdere zaken rekening worden gehouden. De hoogte van je werktafel is zeer belangrijk om een goede werkhouding te krijgen. Je moet met je armen onder een hoek van 90 graden op de werktafel kunnen werken. Je moet met je ogen recht op de monitor kunnen werken. Ook moet je tijdens de werkzaamheden met je rug tegen de rugleuning van de ergonomische stoel zitten. De zithoogte moet zo in te stellen zijn dat je voeten plat op de grond rusten. De goede werkhoogte is in regel instelbaar door de hoogte van je stoel in te stellen. Omdat een verstelbaar bureau voor de meeste niet haalbaar is, moet de hoogte ingesteld worden met je bureaustoel. Het werken aan een werktafel moet je afwisselen met regelmatig een pauze in te lassen. Strek dan je armen en benen en probeer je nek te ontspannen door er draaiende bewegingen mee te maken. Je moet, als je werkt, niet moe worden omdat de werkhouding verkeerd is.

Als je werkhouding niet goed is

Wanneer je gedurende een langere periode een verkeerde werkhouding hebt, kun je last krijgen van bepaalde aandoeningen. Een verkeerde zithouding kan leiden tot rugklachten. Naast een pijnlijke rug kun je ook pijnklachten krijgen van je nek en schouders. Dat kun je voorkomen door een goede werktafel. Omdat niet alle mensen dezelfde lengte hebben, moet een werkbank zorgvuldig worden uitgezocht. Wanneer je geen goede werkbank vindt, dan ben je verplicht om er een te laten maken. Ook het onderwijs houdt tegenwoordig steeds meer rekening met het meubilair. Ze schaffen tegenwoordig meerdere soorten werktafels aan die een andere hoogtes hebben. De mensen worden de laatste jaren steeds langer en daar moet op worden ingekocht voor wat betreft het meubilair. Ook de stoelen moeten geschikt zijn. Door een goede werkhouding voorkom je de fysieke klachten, maar ook je ademhaling wordt beter.

Het verrichten van staand werk

Wanneer je werkzaamheden moet verrichten waarbij je lang moet staan, is de werkhouding bijzonder belangrijk. Daarom is het belangrijk dat het werkblad van je werkbank de juiste hoogte heeft. Je moet staand werken met een rechte rug, je hoofd op en je schouders laag met je borst vooruit. Ook hierbij moet je regelmatig even bewegen om vermoeide benen te voorkomen.

Bron: Eslogic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *