Dit zijn de voordelen van een elektrische stapelaar 

picktruck
February 16, 2024 0 Comments

Binnen zowat elke productie gerelateerde onderneming is het zo dat er behoeften is aan een manier om pallets te stapelen. Dit kan op tal van verschillende manieren worden gerealiseerd. Eén van de mogelijkheden waarover je beschikt is gebruikmaken van een elektrische stapelaar. Voor een dergelijk hulpmiddel geldt dat ze er bekend om staat de lichamelijke inspanningen die je medewerkers moeten maken drastisch in te kunnen perken. In ieder geval, ben je van plan om een stapelaar aan te schaffen die elektrisch wordt aangedreven? Dan is het zeker een interessante keuze om even de onderstaande voordelen door te nemen. 

Wat kan een stapelaar allemaal voor jou betekenen? 

Bij het aankopen van een elektrische stapelaar is het zo dat je kiest voor een eenvoudige truck waarmee het mogelijk is om een pallet verticaal te verplaatsen. Voor stapelaars geldt dat ze geen gebruik maken van een zogenaamd contragewicht. Dit gezegd hebbende is ze voorzien van steunpoten met wielen. Hiervoor geldt dat ze onder de vorken terug te vinden zijn waar ze ervoor zorgen dat de truck overeind kan blijven. Op deze manier is het voor de stapelaar mogelijk om zich eenvoudig te draaien, ook wanneer er slechts sprake is van (zeer) kleine gangpaden.

De voornaamste reden waarom er in de praktijk voor gekozen wordt om gebruik te maken van een elektrische stapelaar heeft te maken met het verlichten van de lasten waar medewerkers binnen een bedrijf mee worden geconfronteerd. Daar waar er in het verleden nog vaak werd gekozen voor het gebruik van exemplaren op brandstof is dat tegenwoordig niet langer het geval.

Wat zijn de voordelen van een elektrische stapelaar?

Ben je van plan om een stapelaar aan te kopen om in jouw woning gebruik van te maken? Dan zijn er best een aantal interessante voordelen waar je op kan rekenen. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat je kan rekenen op een zeer wendbaar hulpmiddel welke op verschillende vlakken een meerwaarde kan betekenen binnen jouw onderneming. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat het elektrisch aangedreven aspect ervoor zorgt dat je bent verzekerd van een prima duurzaamheid. Wil je dus met andere woorden graag gebruik kunnen maken van een stapelaar en zou je bij voorkeur willen kiezen voor een exemplaar welke zo duurzaam mogelijk is? Dan zal de keuze voor een elektrisch aangedreven exemplaar al snel als meer dan interessant bestempeld kunnen worden. Zoveel is wel zeker. 

Moet je ook rekening houden met nadelen bij een elektrische stapelaar?

Aan het gebruik van een elektrische stapelaar zijn eigenlijk geen directe nadelen verbonden. Je moet uiteraard wel rekening houden met de beperkingen waar stapelaars uit zichzelf over beschikken. Hiermee bedoelen we concreet dat het niet mogelijk is om zomaar alle soorten pallets te kunnen verplaatsen met deze machine. Het is immers van cruciaal belang dat de pallet die je wenst te verplaatsen aan de onderkant open is. Is er sprake van een exemplaar welke is uitgerust met zogenaamde onderplanken? Dan zal je kunnen vaststellen dat de stapelaar de pallet uit elkaar kan trekken. Het spreekt voor zich dat, dat niet echt de bedoeling is, integendeel. Vooraleer over te gaan tot het aanschaffen van eender welke stapelaar is het dan ook zeer belangrijk om hier de nodige aandacht aan te besteden. 

Wat moet je weten over de picktruck?

We zullen niets nieuws vertellen wanneer we zeggen dat er binnen een onderneming gebruik kan worden gemaakt van tal van verschillende machines en andere hulpmiddelen. Eén van de machines waar je voor kan kiezen is een zogenaamde picktruck. Het betreft hier een speciale magazijntruck welke specifiek gebruikt wordt voor het verzamelen van goederen waarbij de collies meteen op de pallets worden geplaatst. Zou je graag meer te weten willen komen over het inzetten van deze machine binnen je onderneming? Dan is het met zekerheid een aanrader om grondig even de informatie door te gaan nemen die je hieronder op deze pagina aantreft. 

Waarvoor kan je een picktruck inzetten? 

Gebruikmaken van een picktruck brengt in de praktijk een aantal zeer interessante voordelen met zich mee. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat het verzamelen van de goederen heel wat minder tijd in beslag zal nemen. Dit niet in het minst omdat de orderpicker veel minder heen en weer dient te lopen. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook heel wat meer goederen in één keer verzameld kunnen worden. 

Op een orderpicktruck is bovendien ook best heel wat ruimte aanwezig. Producten hoeven niet gedragen te worden of bijvoorbeeld in een aparte container of mand te worden gestopt. De werkzaamheden kunnen hierdoor merkbaar sneller worden uitgevoerd wat het bedrijf natuurlijk ook een bepaald praktisch en bovendien ook financieel voordeel oplevert.

Let op het verschil

Indien je over wenst te gaan tot het aanschaffen van een picktruck is het van belang om rekening te houden met de verschillende soorten die op de markt zijn terug te vinden. We maken wat deze soorten betreft een onderscheid tussen enerzijds de horizontale en anderzijds de verticale exemplaren. Voor beide trucks geldt dat ze beschikken over een verschillende grijphoogte. Voor de horizontale exemplaren geldt dat ze in de praktijk voornamelijk worden ingezet voor het verzamelen van een order waarbij er sprake is van stellingen tot op het eerste niveau. Zo kunnen er in korte(re) tijd heel wat extra picks worden behaald. Door gebruik te maken van een verticale picktruck is het mogelijk om producten van aanzienlijk hogere grijphoogtes te pakken.

Kan je zomaar een dergelijke orderpicktruck besturen?

Bij het aanschaffen van een picktruck is het van cruciaal belang om te weten dat deze niet zomaar mag worden bestuurd. Je dient hiervoor dan ook in het bezit te zijn van een geldig certificaat. Het behalen van dit certificaat hoeft gelukkig helemaal niet zoveel voeten in de aarde te hebben, integendeel. Je leert in de cursus alle regels die gelden met betrekking tot het omgaan met de picktruck op het gebied van veiligheid. 

Het spreekt voor zich dat de opleiding zowel bestaat uit een theoretisch als uit een praktisch onderdeel. Op deze manier kan je op een zeer snelle manier alle vaardigheden aangeleerd krijgen welke zijn vereist om een orderpicktruck niet alleen op een veilige, maar ook op een verantwoorde manier te kunnen besturen. Aan het einde van de cursus is het zo dat er een examen dient te worden afgelegd. Slaag je voor dat examen? Dan zal je direct het certificaat in ontvangst kunnen nemen. Meer informatie nodig? Klik hier voor antwoord op je vragen.

picktruck

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *